Οξύνετε τις Γνωστικές σας Λειτουργίες με το “Βότανο της Μνήμης”

Μπορείτε τώρα να βοηθήσετε κι εσείς τις γνωστικές σας λειτουργίες με σύμμαχο την Macrolife και το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής Gingko Biloba.

Το Gingko Biloba (Tζίνγκο Μπιλόμπα) είναι ένα από τα αρχαιότερα δέντρα στον πλανήτη. Υπολογίζεται από απολιθώματα, ότι εμφανίστηκε πριν 180-200 εκατομμύρια χρόνια. Στην Κίνα και στην Ιαπωνία ευδοκιμεί από παλιά, αλλά στην Ευρώπη και την Αμερική έκανε την εμφάνισή του τον 18ο αιώνα. Οι κινέζοι θεραπευτές το χρησιμοποιούσαν για να αντιμετωπίσουν το άσθμα και τον χρόνιο βήχα, τους πονοκεφάλους και τα προβλήματα μνήμης. Επιπλέον, το χρησιμοποιούσαν για τη δύσπνοια, την απόχρεμψη και την ενίσχυση των πνευμόνων.

Το Ginkgo Biloba, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό βότανο και έχει ευεργετικές δράσεις στο κυκλοφορικό και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Βοηθώντας να διατηρείται η καλή μικρο-κυκλοφορία στα τριχοειδή του εγκεφάλου, υποστηρίζει την συγκέντρωση και διατηρεί την βραχυπρόθεσμη μνήμη, ειδικά στους ηλικιωμένους. Έχει επίσης ευεργετική επίδραση στην περιφερειακή κυκλοφορία των άκρων, ρυθμίζοντας τον τόνο και την ελαστικότητα των αρτηριών, των φλεβών και των τριχοειδών αγγείων. Επίσης έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο να διατηρεί την υγεία της καρδιάς και την ροή του αίματος στα άκρα.

Βοηθάει σημαντικά τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το αποκαλούν «Το βότανο της μνήμης»!

Εγκέφαλος: Το Ginkgo biloba θεωρείται ότι συμβάλλει στην καλύτερη τροφοδοσία του εγκεφάλου με οξυγόνο, ενισχύοντας έτσι, τις διανοητικές λειτουργίες, όπως τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης. Επίσης, βοηθά κατά της κατάθλιψης και της γεροντικής άνοιας. Πρόσφατες μελέτες, μάλιστα, έδωσαν ενδείξεις ότι το Ginkgo biloba μπορεί να δώσει βοήθεια ενάντια στην άνοια ή τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αν χορηγηθεί σε πρώιμο στάδιο.

Αίμα: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα, ιδιότητα ιδιαίτερα σημαντική για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Μελέτες έχουν δείξει ότι εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιοπαθειών. Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση του συνδρόμου Raynaud (υπεραισθησία των άκρων στο κρύο), καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος στα άνω και κάτω άκρα.

Δέρμα: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, το Ginkgo biloba βοηθά ενάντια στη λεύκη, κατά την οποία τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη σταματούν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λευκά σημάδια στο δέρμα.

Μαλλιά: Έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο την ενδυνάμωση της τριχοφυΐας και τον περιορισμό της τριχόπτωσης.

Μάτια: Υπάρχουν ενδείξεις ότι αντιμετωπίζει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση η οποία μπορεί να προκαλέσει μείωση ή ακόμα και ολική απώλεια της όρασης.

Γονιμότητα: Θεωρείται αφροδισιακό, καθώς αυξάνει τη λίμπιντο. Επίσης, η δράση του βοηθάει στην καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων. Έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών που αντιμετώπιζε προβλήματα ανικανότητας, με τη χρήση του βοτάνου παρατήρησε αισθητή βελτίωση χωρίς παρενέργειες.

Γήρανση: Έχει αντιοξειδωτική δράση, που οφείλεται κυρίως στα φλαβονικά γλυκοσίδια, ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση.

Δεν συνιστάται η χρήση του από εγκύους, θηλάζουσες μητέρες, παιδιά, από άτομα με επιληψία, καθώς και από όσους ακολουθούν αντιπηκτική φαρμακευτική αγωγή. Επίσης, δεν επιτρέπεται η λήψη του σε περίπτωση πυρετού.