Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας ενάντια στις ιώσεις που σας ταλαιπωρούν

Η Macrolife προσφέρει ένα πολύτιμο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, που δυναμώνει το ανοσοποιητικό και βοηθά αποτελεσματικά, ενάντια στις ιώσεις και το κοινό κρυολόγημα, με Εχινάκεια και Πράσινο Κισσό.

Η Εχινάκεια καθαρίζει το αίμα, ενώ σε συνδυασμό με τον Πράσινο Κισσό δίνει στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενίσχυση κατά των ιώσεων, αλλά βοηθάει και στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν την Εχινάκεια πολλούς αιώνες πριν την ανακαλύψουν οι Ευρωπαίοι, για να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, από μολύνσεις, μέχρι δαγκώματα φιδιών. Aπό το 19ο αιώνα η χρήση της διαδόθηκε στην Ευρώπη και αρχίζει η καταγραφή της δράσης της. Το 1938, Γερμανοί επιστήμονες , ασχολήθηκαν σοβαρά, με την Εχινάκεια και σήμερα πλέον χρησιμοποιείται ευρύτατα για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και ουροποιητικού συστήματος.

Το 1994, Γερμανοί κατέληξαν στο γεγονός ότι: όντως είχαμε θεαματική βελτίωση με χρήση Εχινάκειας στη δόση των 900 mg/μέρα. Aν και μετά την είσοδο των αντιβιοτικών στην αγορά, η χρήση της περιορίστηκε αρκετά, τα τελευταία χρόνια, με την τάση που επικρατεί για την εφαρμογή ήπιων εναλλακτικών μεθόδων, άρχισε και πάλι να διαδίδεται ευρύτερα. Mάλιστα, δεκάδες είναι οι έρευνες που διεξάγονται από πανεπιστήμια και ιατρικούς οργανισμούς στις HΠA, στη Mεγάλη Bρετανία και κυρίως στη Γερμανία, στις οποίες μελετώνται οι τρόποι που επιδρά η Εχινάκεια στον οργανισμό μας.

Δραστικά συστατικά του βοτάνου: Tο γένος Εχινάκεια (εchinacea) αποτελείται από 9 είδη, από τα οποία τα τρία (Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia, Echinacea pallida) χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς σκοπούς. Mερικές από τις χημικές ουσίες που περιέχει και στις οποίες οφείλονται οι ιδιαίτερες ιδιότητές της είναι οι πολυσακχαρίτες, τα φλαβονοειδή, τα αιθέρια έλαια, τα αλκαμίδια και το καφεϊκό οξύ. Tο ενδιαφέρον είναι ότι η συγκέντρωσή τους διαφέρει ανάλογα με το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται. Διαφορές, ωστόσο, υπάρχουν και ανάμεσα στα 3 είδη, γι’ αυτό και οι ιδιότητες που παρουσιάζουν τα διάφορα σκευάσματα δεν είναι ίδιες. Η εχινάκεια δεν δουλεύει όπως τα συνθετικά φάρμακα. Τα συνθετικά αντιβιοτικά, μπορούν να σκοτώσουν τα βακτηρίδια που προκαλούν π.χ. πνευμονία. Αν πάρουμε Εχινάκεια, σε μερικές εβδομάδες, διεγείρεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ενδυναμώνεται ο οργανισμός μας ενάντια σε κάθε είδους λοιμωξιογόνους παράγοντες, ιούς και βακτηρίδια. Η Εχινάκεια, δεν σκοτώνει ούτε απενεργοποιεί, ιούς και βακτηρίδια.. Ενισχύει το άνοσο, έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους όποιους εισβολείς.

Ιδιότητες: Η Εχινάκεια, διεγείρει τους αιμο-κυτο-βλάστες, στο μυελό των οστών, να παράγουν περισσότερα και ισχυρότερα λευκά και μάλιστα T-killer λεμφοκύτταρα, ενάντια στις λοιμώξεις. Η Εχινάκεια ενισχύει την παραγωγή ιντερφερόνης, η οποία έχει κύρια αποστολή την ενεργοποίηση, και πάλι των T-killer κυττάρων, τα οποία προσκολλώνται στα προσβεβλημένα από ιούς κύτταρα, αποσυνθέτοντάς τα. Η ιντερφερόνη -που διεγείρεται με την Εχινάκεια- προκαλεί την απελευθέρωση ενζύμων, τα οποία διαταράσσουν, σε πρώτη φάση, και τελικά διακόπτουν το DNA των ιών. O ιός αδυνατεί να εμφυτεύσει το γενετικό του κώδικα (ανάλογα, DNA αν είναι κοινός ιός, ή RNA αν είναι ρετροϊός) στα σωματικά μας κύτταρα, κι έτσι να πολλαπλασιαστεί. Τότε η λοίμωξη σταματά και γι’ αυτό η Εχινάκεια είναι ένα εξαιρετικό φυτικό αντιβιοτικό και καθαριστικό του αίματος, καθώς δρα ενάντια στη λοίμωξη μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συνίσταται για την ακμή και τα σπυράκια, την τριχοφυτία του πέλματος, τα τσιμπήματα και τα κεντρίσματα τους δοθιήνες και τη βρογχίτιδα, την καταρροή, τη διάρροια, τον πυρετό, τη λαρυγγίτιδα, την ψωρίαση, τους ρευματισμούς, τον πονόλαιμο, τη μονιλίαση, την αμυγδαλίτιδα.

Η Εχινάκεια είναι το κυριότερο βότανο που μπορεί να βοηθήσει το σώμα ενάντια σε βακτήρια και ιούς. Χρησιμοποιείται για προβλήματα ακμής, δοθιήνες, σηψαιμία, εγκαύματα και ηλιακά εγκαύματα, δερματίτιδας, ψωρίασης, έρπητα ζωστήρα, τσιμπήματα εντόμων και κεντρίσματα. Είναι εξίσου χρήσιμη για λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού, όπως η λαρυγγίτιδα και η αμυγδαλίτιδα, καθώς και σε καταρροϊκές καταστάσεις της μύτης και των παραρρινικών κόλπων, σε οξεία βρογχίτιδα, κοινό κρυολόγημα, γρίπη και αδενικό πυρετό, σε προβλήματα μέσης ωτίτιδας, ωτίτιδα του κολυμβητή, άφθες, πυόρροια, ουλίτιδα, θυλακίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, έρπητα γεννητικών οργάνων, κολπίτιδα.

Βότανο για την τόνωση του ανοσοποιητικού και της άμυνας του οργανισμού: το βότανο Εχινάκεια χρησιμοποιείται πρωτίστως για την τόνωση του ανοσοποιητικού και του λεμφικού συστήματος, γι’ αυτό και αποτελεί την πρώτη επιλογή, όταν πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού (γρίπη, κρυολόγημα). Συχνά χρησιμοποιείται και για την καταπολέμηση φλεγμονών και μολύνσεων (ουρολοιμώξεις), κολικών και δερματικών παθήσεων (ψωρίαση, έρπης, έλκος, πληγές, εγκαύματα, ακμή). Mε λίγα λόγια, το βότανο αυτό έχει αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες.