Ώρα για Αποτοξίνωση και Ώθηση του Μεταβολισμού σας!

Η σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και η απώλεια λίπους μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί με το φυσικό συμπλήρωμα Γαϊδουράγκαθου (Milk Thistle) που σας προσφέρει η Macrolife!

Το γαιδουράγκαθο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στις ημέρες μας, αλλά η χρήση του έχει καταγραφεί κατά τα ελληνορωμαϊκά χρόνια, όπου το χορηγούσαν για αποτοξίνωση αίματος και ενίσχυση της λειτουργίας του ήπατος.

Τα τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα του φυτού αναγνωρίζονται από τη γερμανική φαρμακοποιία, ότι αντιμετωπίζουν τις πεπτικές διαταραχές και τις οργανικές βλάβες που προκλήθηκαν από τοξίνες και δηλητήρια. Σύμφωνα με την βιβλιογραφία θεωρείται υποστηρικτικό στην αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονωδών παθήσεων.

Η σιλυμαρίνη, είναι ένα φλαβονοειδές με σημαντικές ιδιότητες για τον οργανισμό, όπως αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και ιντιιικη δράση, και υπάρχει σε αφθονία στο γαϊδουράγκαθο. Η φλαβονοειδής ουσία σιλυμαρίνη, αποτελείται από 3 στοιχεία, τη σιλιβινίνη, τη σιλικριστίνη και τη σιλιδιανίνη. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτά τα 3 συστατικά περιέχονται στους σπόρους του βοτάνου και έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες και δρουν προστατευτικά στο συκώτι. Όμως η δράση της δε σταματά εδώ, καθώς, σύμφωνα με αρκετές μελέτες έχει αποδειχθεί, πως μπορεί να βοηθήσει στην ανάρρωση από ηπατίτιδα και κίρρωση.

Τα μέρη του φυτού που παρέχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία είναι οι σπόροι, που συλλέγονται προς το τέλος του καλοκαιριού, για να είναι αποξηραμένοι, και περιέχουν ευεργετικά συστατικά, όπως οι φλαβόνες.

Η δραστική ουσία σιλυμαρίνη

Είναι φλαβονοειδές με πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που βοηθά στην αναγέννηση ιστών και κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων. Ενεργοποιεί την πρωτεϊνική σύνθεση στα ηπατικά κύτταρα, αυξάνοντας τη δραστηριότητα του DNA-RNA και παράλληλα εμποδίζει την εισχώρηση των τοξινών στα ηπατικά κύτταρα και αντιμετωπίζει όσες έχουν ήδη εισχωρήσει.

Η βοτανοθεραπεία στην εποχή μας, χρησιμοποιεί το γαϊδουράγκαθο στην προστασία του ήπατος από κατανάλωση αλκοόλ και λοιμώξεις.

Δρα ευεργετικά κατά την αντιμετώπιση αρκετών ασθενειών.

Χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση:

· Ηπατίτιδας

· Ίκτερου

· Κίρρωση του ήπατος

· Χορηγείται σε προβλήματα της χοληδόχου κύστεως.

· Αντίδοτο για δηλητηριάσεις από τοξίνες και το μύκητα Amanita.

· Έχει καταπραϋντική δράση στην καταρροή, τη ψωρίαση και στην πλευρίτιδα.

Ενισχυτικό του Οργανισμού:

· Αυξάνει την έκκριση και τη ροή της χολής.

· Ενισχύει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

· Μειώνει τις οργανικές βλάβες που προκαλούνται από μακροχρόνια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

· Προκαλεί αύξηση των γαστρικών υγρών και ανακουφίζει από δυσπεψία.

· Ιδανικό για αποτοξίνωση του οργανισμού.

· Ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Phytotherapy Research», υποστηρίζει πως το γαιδουράγκαθο βοηθά στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Αυτή την ιδιότητα την οφείλει στην ουσία σιλυμαρίνη, που σταθεροποιεί τα επίπεδα ινσουλίνης.

· Τα φλαβονοειδή συμβάλλουν επίσης στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της χοληστερίνης.

· Οι εκπληκτικές ιδιότητες στην αποτοξίνωση του ήπατος συμβάλλουν στη διάσπαση του λίπους. Αυτό το κατατάσσει ως ένα από τα βότανα που βοηθούν στο αδυνάτισμα και την απώλεια βάρους. Η κατανάλωση βοτάνων όπως το γαϊδουράγκαθο, βοηθά στην αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του μεταβολισμού και αυξάνει την απώλεια λίπους.